ZN logo

Minimum kwaliteitsnormen ziekenhuizen

Toelichting gebruik filters:
Als gewenst kunt u filteren op plaats of ziekenhuis door een deel van de plaatsnaam en/of naam van het ziekenhuis in te geven links bovenin de tabel. Met de selectielijsten kunt u ook filteren.
Ziekenhuis voldoet aan de normen
-
Ziekenhuis verricht de betreffende behandeling niet

In de tabel staan de uitkomsten van de inventarisatie en gesprekken van alle zorgverzekeraars met ziekenhuizen naar aanleiding van het uitbrengen van normen van de verschillende wetenschappelijke verenigingen (zie documentatie). Hoewel aan de totstandkoming van dit overzicht de uiterste zorg is besteed, kan voor de aanwezigheid (van eventuele) fouten en onvolledigheden niet worden ingestaan en aanvaardt Zorgverzekeraars Nederland deswege geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele voorkomende fouten en onvolledigheden.

Zorgverzekeraars sluiten niet (meer) in alle gevallen met alle zorgaanbieders contracten, waardoor verzekerden – die ergens behandeld willen worden – er verstandig aan doen vooraf bij hun zorgverzekeraar te informeren of er met de betreffende zorgaanbieder een contract is afgesloten. Het kan dus voorkomen dat een ziekenhuis in bovenstaande lijst een groen bolletje heeft, maar toch niet gecontracteerd is door een bepaalde zorgverzekeraar. Het is daarom aan te raden de website van uw zorgverzekeraar altijd goed in de gaten te houden.

Laatste update: 16 november 2016.